Pagina's

donderdag 21 maart 2013

Vuilniszakkenras

Ik ben van het vuilniszakkenras. Net als mijn vader kan ik erg slecht tegen het achterloos weggooien van troep op straat. Vanaf vandaag heb ik mij daarom voorgenomen elk rondje met het hondje een vuilniszak mee te nemen. Naast het poepzakje. Mijn ontspannende wandelingetje in de buurtnatuur levert mij namelijk ook ergernis over de hoeveelheid zwerfvuil. Opruimen, elke dag een beetje dus. En dit is de eerste oogst:

Eén vuilniszak vol troep voor de Kliko én een plastic zak met wat flessen en aluminium voor recycle/upcycle projecten. Daarover een andere keer meer.
Hopelijk steek ik anderen ook nog eens aan mijn voorbeeld te volgen.

10 opmerkingen:

 1. Wat een nobel streven, heel goed van je. Ik zie hier ook genoeg puinzooi liggen maar ben nog niet goed genoeg om het op te ruimen. Voornamelijk langs de op- en afrit ons durp in is het echt echt heel ernstig met de vervuiling. Toevallig dacht ik van de week daar ga ik een foto van maken en een blogje over schrijven. Ik neem wel altijd poepzakjes mee en ruim het altijd op, ik heb wel het idee dat ik de enige ben in mijn woonplaats maar ach... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed bezig! Een kennis van mij doet het ook altijd. Toen ze drie maanden haar rondje met haar hond niet liep, omdat ze erg ziek was, zag je de wijk bijna verpauperen, zo smerig werd het.
  Ik wil dus maar zeggen: ga zo door, het heeft resultaat ;-)


  (oh, en zet die woordverificatie uit ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, ik ga er zeker mee door, vandaag ook weer een plastic zak vol. Dat het resultaat heeft zag mijn vrouw ook gelijk toen ze gisteren hetzelfde pad nam. Het was zichtbaar schoner. Dat zag ik zelf vandaag ook maar nog genoeg plekken die een opruim beurt kunnen gebruiken. En onderhouden.

   (de captcha heb ik uitgezet hoor, moet sowieso nog wat instellingen aanpassen tzt, maar bedankt)

   Verwijderen
 3. Vandaag tijdens ons rondje met de hond over een provinciale weg verbaasde manlief en ik ons over het zwerfvuil. Toch kun je alles beter niet met je handen oppakken. Je weet maar nooit wat eraan zit. Of heb je een klem of handschoenen aan? Wij hadden hier nog een gesprek over dat het ongelooflijk is dat mensen gewoon maar spullen op straat gooien in plaats van bewaren en thuis weggooien. Niet iedereen is hetzelfde. Goed van jou en ik ga je volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt gelijk hoor, wat ik af en toe tegenkom...maar goed, ben vieze handen wel gewend als freerunner/traceur. Toch ga ik nog zo'n grijper aanschaffen. De statiegeld flessen die ik vind zijn daarvoor de uitgelezen inkomstenbron voor dacht ik zo. (en anders maak ik er een of vraag inderdaad de gemeente zoals hieronder opgemerkt wordt.

   Verwijderen
 4. Goed zo!

  Sommige gemeentes leveren zakken, handschoenen en een grijper aan mensen die vrijwillig zwerfvuil rapen.

  Siebrie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ga ook zeker even navragen. Met het gevonden statiegeld kan ik ook al bijna een grijper aanschaffen :-P

   Verwijderen
 5. Wat goed =)
  Van de week zag ik een vrouw het ook doen, en stond ik nog te bedenken: als iedereen dat zou doen, zou het er hier een stuk schoner uit zien. Misschien toch maar eens ook mee beginnen, al twijfel ik soms ook een beetje, net om de reden die ook in de reactie hier boven staat: je weet niet wat er mee gebeurd is, en pakt het wel al snel met je blote handen op.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gewoon beginnen, elke dag een beetje ;-)! Handschoenen of grijper mee. Toch is veel met blote handen wel te doen mits je maar goed wast er na. (glas, scherp metaal, drugs spuiten en dergelijke daargelaten natuurlijk)

   Verwijderen
 6. Wat een fantastische actie. Drie vliegen in 1 klap: Een goed voorbeeld + een schone omgeving + materiaal om upcycle design mee te maken! Goed initiatief trouwens dit blog.

  BeantwoordenVerwijderen